iOS platformi vodnik

Ta vodič pokaže, kako vzpostaviti vaš SDK razvojno okolje za uvajanje Cordova apps za iOS naprave, kot so iPhone in iPad. Glej naslednje podrobnejše informacije značilne za platformo:

Orodja ukazne vrstice zgoraj se nanašajo na različicah Cordova 3.0. Glej The vmesnik ukazne vrstice za informacije o trenutni vmesnik.

Zahteve in podporo

Apple ® orodij morajo zgraditi iOS aplikacije, ki delujejo samo na OS X operacijski sistem na celo število-osnova Macs. Xcode ® 4.5 (Najmanjša zahtevana različica) deluje samo na OS X različica 10.7 (lev) ali večje, in vključuje iOS 6 SDK (Software Development Kit). Predložiti apps Apple App Store℠ zahteva najnovejše različice Apple orodja.

Vi moči skušnja veliko Cordova značilnosti using iOS tekmec z iOS SDK in Xcode nameščen, vendar morate dejanske naprave za popolnoma preskusiti vse funkcije naprave app je pred oddajo App Store. Naprava mora imeti vsaj iOS 5.x nameščen, minimalno iOS različica podpira od Cordova 2.3. Podpornih naprav vključuje vse iPad ® modelov, iPhone ® 3GS in zgoraj, in iPod ® Touch 3rd Generation ali kasneje. Namestiti aplikacije na napravo, morate biti član Applov iOS Developer Program, ki stane 99 $ na leto. Ta vodič prikazuje, kako uvesti apps za iOS emulator, za katerega ne potreba v register s developer program.

Namestite SDK

Obstajata dva načina za prenos Xcode:

Ko Xcode nameščen, več orodij ukazne vrstice je treba usposobiti za Cordova teči. Xcode meni, izberite Nastavitvein nato jeziček Downloads . Komponente plošča, pritisnite gumb namestiti ob seznam Orodij ukazne vrstice .

Odprite projekt v SDK

Uporaba na cordova korist zaiti ki gre gor a nov projekt, kot je opisano v The Cordova The vmesnik ukazne vrstice. Na primer, v a naslovnik izvorne kode:

  $ cordova create hello com.example.hello "HelloWorld"
  $ cd hello
  $ cordova platform add ios
  $ cordova prepare       # or "cordova build"

Ko ga enkrat ustvariš, jo lahko odprete iz v Xcode. Odprem v hello/platforms/ios/hello.xcodeproj datoteko. Zaslon mora izgledati takole:

Razporedi na Emulator

Predogled v iOS emulator app:

 1. Poskrbite, da izberete datoteko .xcodeproj v levi plošči.

 2. Izberite zdravo app na plošči takoj na desni.

 3. Izberite napravo, predvideno shemo meniju v orodni vrstici, kot so iPhone 6.0 Simulator kot višek tukaj:

 4. Pritisnite gumb za zagon , ki se pojavi v isti orodni vrstici na levi sheme. Ki gradi, razvije in izvaja uporabo v emulator. A uporaba ločenih emulator odpre razpoložiti app:

  Edini emulator lahko delujejo hkrati, tako da če hočeš skušnja app v različnih emulator, morate prenehati uporabo emulator in prost dostop a različen tarča v Xcode.

Xcode priti povesmo s emulatorji za na najnovejše različice iPhone in iPad. Starejše različice so lahko na voljo od na Xcode → nastavitve → Downloads → komponente panel.

Razporedi na napravo

Podrobnosti o različnih zahtev za uvajanje v napravo, si oglejte razdelek Konfiguriranje razvoj in porazdelitev sredstev Apple Orodja potek dela vodnik za iOS. Na kratko, morate storiti naslednje, preden uvajanje:

 1. Pridružite se Apple iOS Developer Program.

 2. Ustvarite a Provisioning profil v iOS Provisioning Portal. Lahko uporabite svoj Razvoj omogočanje pomočnik ustvarite in namestite profil in zahteva potrdilo Xcode.

 3. Preverite, da oddelek Podpisovanje kode Koda podpisa identitete znotraj nastavitve projekta nastavljeno na vaši oskrbovalni ime profila.

Za uvajanje v napravo:

 1. Uporabite kabel USB priključite napravo na vaš Mac.

 2. V oknu Xcode shema spustnega seznama izberite ime projekta.

 3. Na spustnem seznamu naprava izberite napravo. Če je priključen preko USB, vendar še vedno ne prikaže, pritisnite gumb Organizator odpravite vse napake.

 4. Pritisnite gumb Run za izgradnjo, uvajanje in zaženite napravo.

Pogoste težave

Negodovanje opozorila: Ko aplikacija programskega vmesnika (API) spremeni ali nadomesti drug API, ki je označen kot neustrezen. API še vedno deluje v bližnji prihodnosti, vendar je sčasoma odstrani. Nekatere od teh neustrezen vmesniki se odražajo v Apache Cordova, in Xcode izdaja opozorila o njih, ko gradite in objavljajte aplikacija.

Xcode opozorilo o je invokeString metoda zadeva funkcionalnost, to pobudnik app iz custom URL. Mehanizem za obremenitve od šega URL je spremenila, ta številka je še vedno predvideti nazaj funkcionalnost aplikacije, ustvarjene s prejšnjimi različicami Cordova. Vzorec app ne uporabite te funkcije, tako teh opozoril lahko prezrete. Za preprečevanje teh opozoril pojavljali, odstranite kodo, da sklicevanja neustrezen invokeString API:

 • Uredite datoteko Classes/MainViewController.m , obkrožajo ta blok kode z /* in */ Komentarji, kot je prikazano spodaj, nato vnesite ukaz-s rešiti pila:

  (void)webViewDidFinishLoad:(UIWebView*)theWebView
  {
  // only valid if ___PROJECTNAME__-Info.plist specifies a protocol to handle
  /*
  if (self.invokeString) {
   // this is passed before the deviceready event is fired, so you can access it in js when you receive deviceready
   NSLog(@"DEPRECATED: window.invokeString - use the window.handleOpenURL(url) function instead, which is always called when the app is launched through a custom scheme url.");
   NSString* jsString = [NSString stringWithFormat:@"var invokeString = \"%@\";", self.invokeString];
   [theWebView stringByEvaluatingJavaScriptFromString:jsString];
  }
  */
  // Black base color for background matches the native apps
  theWebView.backgroundColor = [UIColor blackColor];
  
  return [super webViewDidFinishLoad:theWebView];
  }
  
 • Izdajati Classes/AppViewDelegate.m pila, razložiti jasno sledeč črta z vstavitvijo dvojna poševnica, kot je prikazano spodaj, in nato vnesite ukaz-s rešiti pila:

  //self.viewController.invokeString = invokeString;
  
 • Pritisnite Command-b za obnovo projekta in odpravo opozorila.

Manjka glave: do napak v zvezi z manjkajočo glave posledica težav s graditi mesto, in lahko določi preko Xcode preferencialov:

 1. Izberite Xcode → nastavitve → lokacijah.

 2. V razdelku Pridobljenih podatkov pritisnite gumb dodatno in izberite Unique kot Izgradnjo mesta , kot je prikazano tukaj:

To je privzeta nastavitev za novo Xcode namestiti, vendar to lahko določi drugače po nadgradnjo iz starejše različice programa Xcode.

Za dodatne informacije, poglejte v dokumentacijo Apple's:

(Mac ® OS X ®, Apple ®, Xcode ®, App Store℠, iPad ®, iPhone ®, iPod ® in Finder ® so blagovne znamke Apple Inc)