Seznam dovoljenih vodnik

Whitelisting domene je varnostni model, ki nadzira dostop do zunanje domene, ki ga uporabi nima nadzora. Cordoba je Privzeta varnostna politika omogoča dostop do kateregakoli mesta. Pred selitvijo aplikacijo, da proizvodnja, morate oblikovati seznam varnih pošiljateljev in omogočajo dostop do določenih omrežnih domen in poddomen.

Cordova ustreza specifikaciji W3C Widget dostopa , ki temelji na je <access> element v app je config.xml pila v usposobiti omrežni dostop do določenih domen. Za projekte, ki se zanašajo na CLI potek dela, opisane v vmesnik ukazne vrstice, ta datoteka se nahaja v najvišji ravni imenika projekta. Drugače za posamezne razvojne poti, mesta so navedena v nadaljevanju. (Glej različne vodnike platformo za več informacij na vsaki platformi.)

Ti primeri dokazujejo whitelist sintakso:

Amazon ogenj OS Whitelisting

Whitelisting platforma specifična pravila najdemo vres/xml/config.xml.

Android Whitelisting

Whitelisting platforma specifična pravila najdemo vres/xml/config.xml.

Opomba: na Android 2.3 in preden domene whitelisting deluje samo za href hiperpovezave, ne sklicuje virov, kot so slike in skripte. Sprejme ukrepe za preprečitev skripte iz se vbrizga v uporabo.

Plovba, upravljanje letala-whitelisted domene preko href hiperpovezavo povzroča strani, da odprete v brskalniku privzeto in ne znotraj aplikacije. (Primerjajte to vedenje osebe iOS, navedeno spodaj.)

iOS Whitelisting

Platformo whitelisting pravila najdemo v imeniku imenovan uporaba config.xml datoteke.

Začetki določili brez protokol, kot www.apache.org namesto http://www.apache.org , privzete za vse na http , https , ftp , in ftps sheme.

Nadomestne znake na platformi iOS so bolj prilagodljivi kot v specifikaciji W3C Widget dostop . Na primer, naslednje dostopi vse poddomene in najvišje ravni domene, kot .com in .net :

  <access origin="*.google.*" />

Za razliko od Android plosčad, navedeno zgoraj, plovba, upravljanje letala-whitelisted domene preko href hiperpovezavo na iOS preprečuje odpiranje na vse strani.

Whitelisting blackBerry 10

Whitelisting pravila najdemo vwww/config.xml.

BlackBerry 10 uporabo nadomestnih znakov, se razlikuje od drugih platform na dva načina:

 • Vse vsebine, dostopal XMLHttpRequest razglasiti to izrecno. Nastavitev origin="*" ne dela v tem primeru. Izmeničen, vsi ujeti varnost morda onemogočena uporaba v WebSecurity prednost opisane v BlackBerry konfiguracijo:

  <preference name="websecurity" value="disable" />
  
 • Kot alternativa za nastavitev *.domain , nastavite dodatno subdomains pripisujejo true . To naj bi false privzeto. Na primer, naslednje omogoča dostop do google.com , maps.google.com , in docs.google.com :

  <access origin="http://google.com" subdomains="true" />
  

  Naslednje narrows dostop do google.com :

  <access origin="http://google.com" subdomains="false" />
  

  Določite dostopa na vseh področjih, vključno z lokalno file:// protokola:

(Če želite več informacij o podpori, dokumentaciji BlackBerry na dostop element.)

iOS spremembe v 3.1.0

Pred različico 3.1.0, Cordova iOS vključene nekatere nestandardne razširitve domene whilelisting shema podpira druge platforme Cordova. Od 3.1.0, iOS whitelist zdaj izpolnjuje virov whitelist sintakso popisovati na vrhu tega dokumenta. Če ste nadgradili iz pre-3.1.0, in so bili z uporabo te razširitve, smeš življati v sprememba vaš config.xml datoteko za nadaljevanje whitelisting istega nabora virov kot prej.

Natančneje, te vzorce je treba posodobiti:

 • apache.org(ni protokola): to bi prej ustrezajo http , https , ftp , in ftps protokolov. Sprememba v " *://apache.org/* " vključujejo vse protokole ali vključite vrstico za vsak protokol, morate za podporo.

 • http://apache.*(nadomestni na koncu domene): to bi prej tekmo vse top-level-domene, vključno z vseh možnih dvočrkovna TLD-ji (vendar ne koristno domen všeč. co.uk). Vključi vrstico za vsako TLD, ki dejansko nadzor, in morate na seznam dovoljenih.

 • h*t*://ap*he.o*g(znaka za naključno manjkajoče črke): ti niso več podprti; spremenite vključiti vrstico za vsako domeno in protokola, da morate dejansko belo listo.

Windows Phone Whitelisting

Whitelisting pravila za Windows Phone 7 in 8 najdemo v app je config.xml datoteke.

Tizen Whitelisting

Whitelisting pravila najdemo v app je config.xml datoteke. Platforma temelji na istem subdomains atribut kot BlackBerry platforme. (Če želite več informacij o podpori, dokumentaciji Tizen's na dostop element.)